Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău

Compania aeriană a transmis luni, într-un comunicat de presă, că niciun avion Wizz Air nu va mai decola și nici ateriza la Chișinău începând din 14 martie, pe...

Compania aeriană a transmis luni, într-un comunicat de presă, că niciun avion Wizz Air nu va mai decola și nici ateriza la Chișinău începând din 14 martie, pe o perioadă nedeterminată. Decizia vine după ce Moscova a lansat amenințări la adresa Republicii Moldova, iar Ucraina a susținut că are dovezi că la Kremlin se pregătește preluarea prin forță a puterii de la Chișinău.

„Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, au transmis reprezentanții Wizz Air, precizând că au „monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale”.

După această dată, mai transmite compania aeriană, vor fi suplimentate zborurile către Iași „pentru a sprijini pasagerii din Chișinău”. Concret, va fi introdusă „o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din reţeaua Wizz Air”.

De asemenea, rutele din capitala Republicii Moldova către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără a fi înlocuite cu o alternativă directă. Ce se întâmplă cu călătorii care au rezervat deja bilete Potrivit Wizz Air, clienții care au deja bilete rezervate către Chișinău „vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului”.

Totodată, compania precizează că va evalua situația din țara vecină pentru ca operațiunile aeriene să fie reluate în siguranță când acest lucru va fi posibil.

In this article