Vulcanul Stromboli din Italia a erupt

Vulcanul Stromboli, de pe insula italiană cu acelaşi nume, a erupt duminică. Prăbuşirea unei laturi a craterului, în urma căreia lava a ajuns în mare, a declanşat un...

Vulcanul Stromboli, de pe insula italiană cu acelaşi nume, a erupt duminică. Prăbuşirea unei laturi a craterului, în urma căreia lava a ajuns în mare, a declanşat un semnal seismic de trei minute, relatează presa internaţională.

Institutul Italian de Geofizică şi Vulcanologie a postat un video în care se poate vedea o coloană imensă de fum în timp ce lava curge pe lateralul vulcanului.

Institutul a precizat că la vulcan prima explozie majoră s-a înregistrat la 29 septembrie, urmată de o creştere a activităţii care a culminat cu „revărsare de lavă” din crater dinspre nord.

Departamentul de Protecţie Civilă a ridicat nivelul de alertă de la galben la portocaliu, care implică o monitorizare mai intensă a situaţiei.

Vulcanul Stromboli este unul dintre cei mai activi de pe planetă. În 2019, un turist a murit după erupţie care a acoperit insula cu cenuşă.

In this article