Ceban: Suntem în prag de iarnă, prețurile exorbitante la facturi și la toate serviciile îi duce pe cetățeni la sărăcie

Edilul Capitalei, Ion Ceban, susține că tot tot mai mulți specialiști din diverse domenii pleacă peste hotare împreună cu familiile lor, deoarece prețurile mari și salariile mici nu...

Edilul Capitalei, Ion Ceban, susține că tot tot mai mulți specialiști din diverse domenii pleacă peste hotare împreună cu familiile lor, deoarece prețurile mari și salariile mici nu îi motivează să rămână acasă.

”Suntem în prag de iarnă, prețurile exorbitante la facturi și la toate serviciile îi duce pe cetățeni la sărăcie. Nu există o claritate. Serviciile sociale promise de guvernare pe timp de criză, cum ar fi lemne.md, compensatii.md, eșuează. Elaborați și prezentați un plan de criză cu diverse etape de intervenții și comunicați public, inclusiv înștiințați primarii din țară ce să întreprindă într-o situație sau alta”, susține Ion Ceban.

Edilul cheamă autoritățile centrale să nu lase pe umerii administrațiilor publice locale toată responsabilitatea, așa cum s-a întâmplat în criza pandemică, energetică și cea a refugiaților.

”Nu ați venit cu suportul necesar ci din contra, ați dus localitățile la cheltuirea banilor din buget, fără a le fi compensat ceva. Astăzi, doar la Primăria Chișinău aveți o datorie de sute de milioane, care sunt banii cetățenilor. Aveți angajamente clare cu privire la descentralizarea Administrațiilor Publice Locale, document pe care l-ați semnat înainte de a ajunge în Parlament, iar ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, prin diverse legi și acțiuni, este lipsirea de autonomie și ingerință clară în treburile interne ale APL. Vă rugăm să ridicați angajamentele electorale și promisiunile făcute în fața oamenilor și încetați să căutați vinovați pentru a realiza măcar ceva pentru cetățeni. Nu faceți legi pentru voi, cum e mai bine să trăiți astăzi, deoarece guvernările vin și pleacă, dar lăsați legi cu care veți putea trăi acasă și fiind la pensie”, a precizat Ion Ceban.

In this article