“Vor să lichideze moldovenii rămași în țară!” Internauții, indignați de anunțul Maiei Sandu despre munca sezonieră în Germania

Moldovenii nu văd cu ochi buni anunțul făcut de președintele Maia Sandu, din Berlin, că cetățenii țării noastre vor putea merge la lucru sezonier în Germania. După ce...

Moldovenii nu văd cu ochi buni anunțul făcut de președintele Maia Sandu, din Berlin, că cetățenii țării noastre vor putea merge la lucru sezonier în Germania. După ce presa a publicat știrea, comentariile au curs gârlă pe rețelele de socializare. Majoritatea internauților sunt dezamăgiți de faptul că în campania electorală Maia Sandu a promis că va crea locuri de muncă în Republica Moldova, iar odată ce a ajuns la putere, insistă pe acorduri cu țările UE pentru ca moldovenii să meargă la muncă peste hotare.

Vă prezentăm câteva din comentariile internauților.

„Nu a mai rămas ce să exportăm decât forță de muncă ieftină. Și cineva încă se bucură acestui fapt!”

“La nemți le trebuie forță de muncă neplătită. Vai și amar de cel care se duce în Germania și mai ales prin contracte cu firme din Moldova. Cei ce vin din est la muncă agricolă sunt tratați ca robi”

„Au lucrat, anul trecut, românii, la cules căpșune și s-au întors majoritatea cu “paiul în f..d”, au rămas la rând moldovenii, forța de muncă ieftină, deoarece, românii au prins la minte…!”

„Nici nu știi, să te bucuri de această noutate, ori să plângi de necazul celor, ce vor lua țeapa? Doar, de atâta sunteți în stare, domnișoară Președinte!?”

„Încă oleacă și se duc și cei care au mai rămas, rămâne parlamentul și prezidentul”

„Dacă la noi îs puține terenuri de a cultiva culturi facem contracte cu Germania … ale noastre le lăsam pentru buruieni !!!”

„Pe unde o mai rămas să mai ajungă moldovenii ?Mai este vreun loc pe acest pământ unde să nu robească ai noștri? Deschideți locuri de muncă acasă să poată oamenii sa-și întrețină familiile”.

In this article