SCANDAL! Maia Sandu la discuții cu Merkel avea în față plăcuța cu funcția de “reprezentant al Ministerului de Externe al Germaniei”

Gafă de proporții a protocolului președintelui Republicii Moldova. În timpul întrevederii cu Angela Merkel, Cancelarul federal al Republicii Federale Germania, Maia Sandu a fost prezentată drept angajatul Ministerului...

Gafă de proporții a protocolului președintelui Republicii Moldova. În timpul întrevederii cu Angela Merkel, Cancelarul federal al Republicii Federale Germania, Maia Sandu a fost prezentată drept angajatul Ministerului de externe al Germaniei. Cel puțin asta reiese din plăcuța instalată în fața președintelui.

Din fotografiile de la eveniment, care au fost făcute publice de către Președinție, vedem că în fața Maiei Sandu și a Angelei Merkel stă câte o plăcuță, pe care este indicată funcția fiecărui participant la discuție. În fața cancelarului german era inscripția în limba engleză „federal chancellery”.

În fața Maiei Sandu însă, se afla o plăcuță cu inscripția în limba germană „auswaertiges amt (ich)”, în traducere din limba germană este Biroul de externe sau și Ministerul de externe al RFG.

Președinția deocamdată nu a venit cu o explicație în acest caz.

In this article