Vladimir Voronin: Republica Moldova riscă să dispară

Acțiunile guvernării PAS vor duce la dispariția statului Republica Moldova. Despre aceasta ex-președintele țării, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat la postul de televiziune Primul în Moldova. Voronin...

Acțiunile guvernării PAS vor duce la dispariția statului Republica Moldova. Despre aceasta ex-președintele țării, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat la postul de televiziune Primul în Moldova. Voronin a explicat că datoriile externe pe care le acumulează autoritățile sunt un pericol eminent pentru țară.

“Creșterea datoriilor este un risc pentru suveranitatea R.Moldova. Când va ajunge la 90%, se va ridica întrebarea cât de independenți suntem. Eu înțeleg, dacă s-ar împrumuta pentru proiecte investiționale serioase, dar iau credite pe care le cheltuiesc nejustificat, după care se vor spăla pe mâini și vor pleca din țară”, a declarat Voronin.

Fostul președinte al țării susține că anume din această cauză PSRM și PCRM au decis să își consolideze forțele și să oprească acest proces.

“Moldova este pe calea de dispariție. Noi, oamenii cu experiență în gestionarea treburilor țării, înțelegem chiar și ceea ce nu se scrie și despre ceea ce nu se vorbește. Noi nu puteam să stăm la o parte. Am decis că în această situație trebuie să se unească toate forțele sănătoase ale țării. Noi vom fi primii, PCRM și PSRM, dar cred că pe platforma pe care o creăm se vor uni toate forțele sănătoase. Vom lupta pentru a păstra această țară”, a declarat Vladimir Voronin.

Amintim că PSRM și PCRM au anunțat, miercuri, crearea Blocului Politic al Comuniștilor și Socialiștilor.

In this article