Vladimir Voronin: Până acum Sandu și PAS nici măcar nu știau unde se află geografic Găgăuzia

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, susține că Maia Sandu nu a avut, nu are și nu va avea niciodată ca prioritate dezvoltarea Unității Teritorial Administrative Gagauz Yeri. Invitat în...

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, susține că Maia Sandu nu a avut, nu are și nu va avea niciodată ca prioritate dezvoltarea Unității Teritorial Administrative Gagauz Yeri. Invitat în studioul unui post local de televiziune, fostul șef al statului a amintit că anume în perioada guvernării comuniste s-a dezvoltat regiunea.

”Găgăuzia s-a dezvoltat anume în perioada guvernării PCRM, a fost rezolvată problema aprovizionării cu apă, cu gaz, au fost construite drumuri, am deschis universitățile din Comrat și Taraclia. Acum ei (PAS și Maia Sandu-n.red.) vor să demonstreze că iubesc Găgăuzia, dar până în prezent nici măcar nu știau unde se află geografic Găgăuzia. Credeți că locuitorii din autonomie au uitat declarațiile acestor naționaliști și unioniști la adresa lor? Aceste lucruri nu trebuie să fie uitate”, a spus Voronin.

Liderul comuniștilor le-a atras atenția locuitorilor din Găgăuzia că toate promisiunile pe care acum Sandu le face pentru autonomie sunt niște minciuni lansate cu scopul de a ”pescui” cât mai multe voturi, iar după alegeri toate angajamentele asumate în fața găgăuzilor vor fi uitate cu desăvârșire.

”Minte din greu. Când se spun cele mai multe minciuni – la vânătoare, la pescuit și la alegeri. Și iată acum acest pescar a venit în Găgăuzia și încearcă să pescuiască voturi de la alegătorii din autonomie. Cred că cetățenii din Găgăuzia deja au înțeles cine și cu ce răsuflă, ce doresc cu adevărat regiunii, ce s-a făcut în acești ani în autonomie”, a spus liderul PCRM.

In this article