Vladimir Voronin: „Ambasadorul american se implică prea activ în treburile interne ale Republicii Moldova”

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, încearcă să facă presiuni asupra instituțiilor de stat ale Republicii Moldova în favoarea unor anumiți actori politici. Un astfel de comportament...

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, încearcă să facă presiuni asupra instituțiilor de stat ale Republicii Moldova în favoarea unor anumiți actori politici. Un astfel de comportament este inadmisibil și nu corespunde prevederilor Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice. Despre aceasta liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat într-o scrisoare deschisă, adresată ambasadorului SUA la Chișinău. Voronin spune că Hogan se implică prea activ în treburile interne ale Republicii Moldova și a unor instituții în parte, precum SIS, Procuratura Generală, CEC sau BNM.

“Dvs, domnule ambasador, încercați să faceți presiuni asupra instituțiilor de stat în interesul unor actori politici din Republica Moldova. O astfel de activitate nu este prevăzută în Convenția de la Viena, ba din potrivă, este în contradicție cu prevederile Convenției”, se arată în scrisoare.

Voronin a atras atenția asupra vizitei lui Hogan la CEC, în ajunul alegerilor parlamentare.

“Din discuțiile pe care le-ați purtat cu reprezentanții CEC, mie îmi este clar că Dvs personal vă implicați în campania electorală în favoarea unui concurent electoral”, a mai spus Voronin.

In this article