Operațiune militară la scoaterea din Moldova al lui Smetaniuk, bănuit de răpirea lui Ceaus

A avut loc o acțiune militară de scoatere din Moldova a atașatului militar al Ucrainei la Chișinău, Serghei Smetaniuk, bănuit că l-a scos în portbagajul mașinii de serviciu...

A avut loc o acțiune militară de scoatere din Moldova a atașatului militar al Ucrainei la Chișinău, Serghei Smetaniuk, bănuit că l-a scos în portbagajul mașinii de serviciu pe ex-judecătorul Nicolae Ceaus. Dezvăluirea a fost făcută de vicepreședintele comisiei parlamentare de anchetă, Adrian Lebedinschi.

”Noi am solicitat o notă de protest Ucrainei, lucru care nu s-a efectuat până în prezent. La ieșirea din țară a domnului Smetaniuk, care se bănuiește că a fost implicat nemijlocit în trecerea peste frontiera de stat în portbagajul automobilului de serviciu al Ambasadei Ucrainei a cetățeanului Ceaus, la expirarea mandatului lui, de fapt a avut loc o acțiune militară de scoatere a lui din țară”, a declarat deputatul la o conferință de presă.

Lebedinschi susține că, trecerea lui Smetaniuk prin hotarul de stat al Republicii Moldova a fost asigurată pe persoane înarmate, în pofida solicitărilor autorităților moldovenești de a se legitima și a prezenta automobilul pentru un control.

”Pentru că la momentul când este solicitat să prezinte documentele și automobilul pentru examinare, la postul vamal Rosoșeni, care este un post mixt și este amplasat fizic pe teritoriul Ucrainei, după două ore de dezbateri cu reprezentanții SIS și Poliției de Frontieră, s-a prezentat un automobil militar cu câteva persoane înarmate cu automate care i-au asigurat cordonul ca el liber să plece de pe teritoriul postului vamal”, a spus deputatul.

Vicepreședintele comisiei a mai declarat că SIS și Președinția au refuzat să ofere comisiei parlamentare de anchetă informații ample pe acest caz.

In this article