Vladimir Odnostalco: PAS minte pensionarii, nu toți beneficiarii vor avea o pensie minimă de 2000 de lei

PAS manipulează opinia publică atunci când spune că din octombrie pensia minimă va fi de 2 000 de lei. Avertizarea vine din partea deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor,...

PAS manipulează opinia publică atunci când spune că din octombrie pensia minimă va fi de 2 000 de lei. Avertizarea vine din partea deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Odnostalco, care susține că, potrivit intenției actualei guvernări, mai mult de jumătate din beneficiari nu vor avea o pensie minimă de 2000 de lei, promisă de PAS. 

Socialistul vine cu această precizare după ce deputatul PAS, Dan Perciun, președintele comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, a menționat că stabilirea pensiei minime de 2000 de lei va fi făcută în funcție de stagiul de cotizare. Potrivit deputatului PAS, conform legii actuale, de această majorare în proporție completă vor beneficia cei cu un stagiu de cotizare complet, iar pensionarii cu un stagiu incomplet vor benefica de un nou plafon al pensiei minime în funcție de cât de mult au cotizat.

Odnostalco atrage atenția și asupra faptului că o mare parte din pensionari vor pierde și ajutorul financiar de 90 și 180 de lei, pe care îl primesc în prezent. 

”Este doar o parte a manipulărilor PAS. Noi nu vom admite ca pensionarii să fie mințiți și în proiectul de lege vom indica ca pentru toți să fie 2000 de lei. Este important și faptul ca PAS să majoreze pensia minimă până la 2000 de lei până la indexarea cu 4% din 1 octombrie, deoarece în caz contrar va fi o adevărată hoție. Reamintesc, la începutul anului, Sandu a propus ca să fie anulată indexarea din octombrie. Adică voiau să fure cele aproape 4 procente. Atunci socialiștii nu au admis să se întâmple acest lucru”, a scris socialistul pe pagina sa de socializare. 

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au anunțat că vor înainta în parlament un proiect de lege care prevede creșterea pensiei minime la 2000 lei, inclusiv creșterea ajutorului social minim la această sumă și implementarea unui nou mecanism de indexare a pensiilor care va înlătura decalajul dintre cele mai mici și cele mai mari pensii.

In this article