Sandu, întrebată de unde vor lua bani pentru pensii: Întrebați Guvernul

Bani pentru majorarea pensiei minime până la 2000 de lei nu sunt. Președintele Maia Sandu a declarat că nu știe de unde se vor lua surse financiare pentru...

Bani pentru majorarea pensiei minime până la 2000 de lei nu sunt. Președintele Maia Sandu a declarat că nu știe de unde se vor lua surse financiare pentru a onora promisiunea dată de ea în campania prezidențială și de PAS în alegerile parlamentare anticipate. 

Șeful statului a menționat, la un post local de televiziune, că de identificarea banilor necesari trebuie să se ocupe Guvernul, deoarece acest subiect nu este obligația sa.

”Această întrebare trebuie să o puneți Guvernului, pentru că fiecare cu responsabilitatea sa. Dar, partidul a făcut o promisiune electorală, a indicat și o dată concretă când această promisiune electorală trebuie pusă în aplicare și, respectiv acum este grija lor, grija oamenilor din Guvern să găsească acești bani și să își îndeplinească angajamentul”, a spus Sandu.

Președintele Parlamentului, deputatul PAS, Igor Grosu, a precizat că, în acest an, pentru a crește pensia minimă până la 2000 de lei sunt necesare peste 4 miliarde de lei. Astfel, pentru a-și onora angajamentul din 1 octombrie, Guvernul ar trebui să propună Parlamentului o rectificare bugetară. De precizat că Fondul de rezervă a fost golit la inițiativa președintelui Maia Sandu, care a ordonat Guvernului interimar să aloce toți banii pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

In this article