Vlad Plahotniuc, cercetat în Moldova pentru crearea unei organizații criminale, escrocherie, și spălare de bani în proporții deosebit de mari

Unul din principalii beneficiari ai furtului miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova este fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc. Declarația a fost făcută de Procurorul General, Alexandr...

Unul din principalii beneficiari ai furtului miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova este fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc. Declarația a fost făcută de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, în cadrul unei conferințe de presă.

“Unul din principalii beneficiari este Vlad Plahotniuc, avem dovezi că el prin intermediul grupului Șor a beneficiat de bani, în total peste 100 mln dolari SUA. Suma a fost dusă spre procurarea unei bănci, a Casei de modă din Chișinău. Totodată, banii erau utilizați în scop personal, pentru cumpărarea unui avion, achitarea curselor charter și altele”, a declarat Stoianoglo.

Procurorul general a precizat că din 2015 se cunoștea că beneficiari ai furtului miliardului erau trei grupuri: Platon, Șor și Filat. “O perioadă lungă nu au fost publicate rapoartele Kroll. Acum este clar de ce. S-a stabilit că în Kroll-2 se face trimitere încă la un grup de influenți, este vorba de grupul Plahotniuc. În urma unor investigații s-a confirmat activitatea activă a grupului Plahotniuc în furtul miliardului”, a precizat Stoianoglo.

Procurorul General a spus că pe numele lui Vlad Plahotniuc vor fi intentate dosare penale pentru crearea unei organizații criminale, escrocherie, și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

In this article