Premierul, Ion Chicu a remarcat că sistemul medical din Moldova nu a ajuns în situația de a fi blocat

Premierul Ion Chicu a declarat că Republica Moldova nu a admis o scăpare de sub control a infecțiilor cu coronavirus. Potrivit lui Chicu, în perioada stării de urgență,...

Premierul Ion Chicu a declarat că Republica Moldova nu a admis o scăpare de sub control a infecțiilor cu coronavirus. Potrivit lui Chicu, în perioada stării de urgență, Guvernul și autoritățile locale au gestionat situația, iar cetățenii au susținut în mare parte eforturile autorităților de a opri răspândirea acestei infecții.

”Republica Moldova nu a admis o explozie a numărului de îmbolnăviri. Cifrele, statistica, inclusiv cea internațională, arată că situația este sub control, indiferent de ce spun unii politicieni”, a spus Chicu.

Premierul a remarcat că sistemul medical din Moldova nu a ajuns în situația de a fi blocat, iar toți pacienții au avut parte de asistența sanitară necesară.

Șeful Guvernului și-a exprimat regretul pentru decesele provocate de COVID-19 și a transmis din partea autorităților condoleanțe rudelor celor decedați.

Premierul a precizat că pandemia nu s-a terminat nici în Moldova, nici în lume, de aceea populația trebuie să fie în continuare foarte precaută.

In this article