Vizita surpriză a președintelui ucrainean Zelenski la sediul NATO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski efectuează o vizită surpriză la sediul NATO în Bruxelles, unde se va adresa miniștrilor apărării din cele 31 de țări aliate. Sosirea lui Zelenski...

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski efectuează o vizită surpriză la sediul NATO în Bruxelles, unde se va adresa miniștrilor apărării din cele 31 de țări aliate.

Sosirea lui Zelenski a fost confirmată de ministra olandeză a apărării, Kajsa Ollongren, și este o modalitate de a sublinia durata și impactul conflictului din Ucraina, care continuă de 19 luni, în contextul atenției actuale acaparate de conflictele din Orientul Mijlociu.

De asemenea, Kajsa Ollongren a anunțat o întâlnire a “coaliției F-16” pentru discuții despre sprijinirea Ucrainei cu bombardiere și instruirea personalului corespunzător.

Belgia a confirmat intenția de a trimite avioane F-16 în Ucraina din 2025, pe măsură ce vor crește capacitățile de F-35. Marea Britanie și Germania au, de asemenea, anunțat sprijin militar suplimentar pentru Ucraina înaintea reuniunii NATO.

In this article