Vizita Maiei Sandu la Bruxelles, care s-a încheiat doar cu fotografii protocolare, ne-a costat 45,8 mii de lei

Vizita de lucru de două zile a președintei Maiei Sandu la Bruxelles a costat 45,8 mii de lei. Cel puțin asta arată un document publicat de Președinție, transmite...

Vizita de lucru de două zile a președintei Maiei Sandu la Bruxelles a costat 45,8 mii de lei. Cel puțin asta arată un document publicat de Președinție, transmite breakingnews.md cu referire la agora.md. 

Astfel, pentru diurnă au fost alocați 7,9 mii de lei, cazarea – 14,8 mii de lei, iar pentru bilete avia 23,1 mii de lei. 

În cadrul vizitei oficiale efectuată la Bruxelles, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut întrevederi cu mai mulți oficiali de rang înalt. Maia Sandu a mai avut întrevederi cu Johannes Hahn, Comisarul european pentru Buget și Administrație, dar și cu Comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, cu care a vorbit despre  implementarea unei reforme reale a justiției, dar și cu alți decidenți din Uniunea Europeană.

După vizita de la Bruxelles, Maia Sandu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că cel mai important scop a fost solicitarea de acordare a asistenței sanitară pentru sistemul de sănătate și acces cât mai rapid la vaccin pentru medici și alți muncitori din prima linie. O altă prioritate a vizitei a fost solicitarea asistenței financiare imediate precum și ajutor pentru vaccinarea cât mai rapidă a cetățenilor. 

Vizita de lucru a delegației R. Moldova, la Bruxelles, în frunte cu președinta Maia Sandu a avut loc în perioada 17 – 19 ianuarie curent. 

In this article