Reprezentanţii Chișinăului și ai Tiraspolului au abordat problema liberei circulaţii

O serie de aspecte tematice legate de activitatea subdiviziunilor teritoriale de înregistrare a unităților de transport din stânga Nistrului și barierele întâmpinate în calea liberei circulații au fost...

O serie de aspecte tematice legate de activitatea subdiviziunilor teritoriale de înregistrare a unităților de transport din stânga Nistrului și barierele întâmpinate în calea liberei circulații au fost examinate astăzi în ședința Grupului de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, transmite BreakingNews.MD cu referire la Biroul pentru reintegrare.

Experții din partea Chișinăului au evidențiat necesitatea eficientizării activității punctelor de înmatriculare a autovehiculelor din or. Tiraspol și din or. Râbnița și sporirii dinamicii de înmatriculare cu plăci și cu certificate neutre.

Totodată, partea moldovenească a intervenit cu propuneri de îmbunătățire a proceselor tehnice ce țin de crearea oportunității deservirii solicitanților în baza „rândului viu” concomitent cu „rândul electronic”.

Ședința de lucru a avut loc în format online, cu participarea experților de profil de pe ambele maluri ale Nistrului și a reprezentanților mediatorilor și observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2. Aceasta a fost convocată la inițiativa delegației din partea Chișinăului.

In this article