Virusul Ebola din Republica Democrată Congo a depăşit o mie

Numărul cazurilor de Ebola din Republica Democrată Congo (RDC) a depăşit 1.000, a informat Ministerul Sănătăţii din RDC, precizând că actualul focar, al doilea cel mai mare din...

Numărul cazurilor de Ebola din Republica Democrată Congo (RDC) a depăşit 1.000, a informat Ministerul Sănătăţii din RDC, precizând că actualul focar, al doilea cel mai mare din istorie, continuă să afecteze grav această ţară din centrul Africii, transmite Breaking News.

„În spatele acestor cifre sunt sute de familii congoleze direct afectate de virusul Ebola şi sute de orfani”, a precizat ministrul sănătăţii Oly Ilunga Kalenga într-o declaraţie dată publicităţii duminică seara, descriind totodată focarul drept o „tragedie umană şi socială”.

În total, 629 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma izbucnirii actualului focar de Ebola în estul ţării, la scurt timp după ce guvernul anunţase în iunie încheierea unui alt focar în vestul ţării.

Circa 320 de persoane s-au vindecat, ceea ce a făcut ca rata medie de supravieţuire în centrele de tratament să ajungă la peste 60%, se indică în declaraţia Ministerului.

De asemenea, peste 91.000 de persoane au fost vaccinate împotriva virusului Ebola începând din luna august, a adăugat aceasta.

Autorităţile şi grupurile de asistenţă umanitară depun eforturi pentru a-şi putea continua activitatea în zona de est a ţării, unde activează numeroase miliţii, care se luptă pentru controlul asupra resurselor naturale bogate ale ţării.

Ebola este o boală extrem de contagioasă, care provoacă febră şi conduce adesea la sângerări interne masive şi la moarte.

In this article


Join the Conversation