Viorica Dumbrăveanu: În Moldova nu au fost înregistrate cazuri de coronavirus

Până la acest moment, pe teritoriul Republicii Moldova, nu a fost înregistrat nici un caz de coronavirus. Asigurarea vine chiar din partea ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Totodată, ministrul...

Până la acest moment, pe teritoriul Republicii Moldova, nu a fost înregistrat nici un caz de coronavirus. Asigurarea vine chiar din partea ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Totodată, ministrul spune că până acum două teste de depistare a acestui virus au fost aplicate.

„Am avut câteva cazuri suspecte și le mulțumesc acelor cetățeni, care foarte deschis au menționat din ce zone vin și asta a dat posibilitate să verificăm situația și să excludem infectarea”, a explicat Dumbrăveanu.

Ministrul mai spune că specialiștii de la Chișinău pot să depisteze prezența coronavirusului în doar câteva ore.

“Avem două tipuri de teste: testul pentru determinarea coronavirsului și un test pentru confirmare. Azi, aceste teste au fost puse în aplicare și vreau să vă spun că deja avem răspunsul din partea laboratorului ANSP, ele sunt eficiente și în câteva ore putem să stabilim cu exactitate, dacă avem coronavirus sau nu.”, spune ministrul.

In this article