Violenţa în familie continuă să fie cap de listă într-un top al infracţiunilor grave

Potrivit celor mai recente date ale Inspectoratului General de Poliţie, de la începutul acestui an, au fost înregistrate peste 1.500 de astfel de infracţiuni. Datele statistice arată că...

Potrivit celor mai recente date ale Inspectoratului General de Poliţie, de la începutul acestui an, au fost înregistrate peste 1.500 de astfel de infracţiuni.

Datele statistice arată că pe parcursul primelor nouă luni ale acestui an, poliţia a înregistrat 21.300 de infracţiuni, dintre care 1.500 sunt cazuri de violenţă în familie. Dintre acestea, aproape jumătate sunt grave, iar în peste 850 de cazuri, vinovaţii s-au ales doar cu amenzi. Studiul mai arată că, în sfera relaţiilor de cuplu au fost comise peste 700 de infracţiuni ce atentează la valorile familiei. Majoritatea, 630, sunt cazuri de violenţă. Alte 27 sunt violuri, 26 – omoruri, iar alte 24 au fost calificate drept acţiuni cu caracter sexual.

În acelaşi timp s-a constatat că în urma acţiunilor violente, victime ale agresorilor, au devenit peste 550 de femei, 150 de bărbaţi şi aproape 70 de copii.

În prezent, oamenii legii au la evidenţă aproximativ 4000 de agresori care manifestă comportament violent în sânul familiei. Majoritatea dintre aceştia, peste 3700 la număr sunt bărbaţi, iar aproape 230 sunt femei.

In this article


Join the Conversation