VIDEO// Usatîi: PAS încalcă legea pentru că folosește consultanță externă

Renato Usatîi s-a arătat nedumerit de faptul că PAS a recunoscut faptul că Lucian Despoiu îi consultă în aceste alegeri, mai ales că Igor Grosu cunoaște că acest...

Renato Usatîi s-a arătat nedumerit de faptul că PAS a recunoscut faptul că Lucian Despoiu îi consultă în aceste alegeri, mai ales că Igor Grosu cunoaște că acest lucru este interzis. Comentariul a fost făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

”Ce ține de consultantul român care consulta PAS, aici Grosu a ieșit și a recunoscut că el într-adevăr lucrează pentru dânșii, numai că eu știu că în campania electorală e interzisă implicarea oricărui cetățean străin. Nu că oficial sau neoficial. În general nu poți avea în echipă, nici nu poți utiliza poza cu un sportiv, nici cu politician. Dar să ai contract cu un consultant, eu știu că oricum e încălcare”, susține primarul Capitalei de nord.

Deocamdată Usatîi nu a comunicat dacă intenționează să depună o sesizare la Comisia Electorală Centrală.

Menționăm că anterior, în cadrul altei emisiuni, Renato Usatîi a declarat că PAS nu poate supraviețui fără ajutorul oferit de cetățeanul României, iar Lucian Despoiu ar fi și cel care a creat fabrica de trolli ai partidului Maiei Sandu.

„Cetățeanul României fără care Partidul PAS nu poate trăi astăzi. Este cetățeanul României, Lucian Despoiu care reprezintă campania ”Majoritas”. Atunci când la PAS apar deja trolli, comentatori etc. este acest cetățean al României care se află aici. Este acel om care actualmente a creat fabrica de trolli(…) Oamenii buni folosesc aceleași metode, voi folosiți polit-tehonologi străini”, a menționat Renato Usatîi.

Conform informațiilor, serviciile de consultanță ale lui Lucian Despoiu ar costa sute de mii de euro, pe când Igor Grosu a prezentat un raport financiar în care era indicată suma de peste 100.000 de lei.

In this article