VIDEO// Un moldovean ce aducea droguri din Franța, reținut și extrădat în Republica Moldova

Liderul unei grupări infracționale, un bărbat de 33 de ani, care se afla în Franța și organiza expedierea pastilelor psihotrope, plasând comprimatele printre coletele cu produse alimentare, a...

Liderul unei grupări infracționale, un bărbat de 33 de ani, care se afla în Franța și organiza expedierea pastilelor psihotrope, plasând comprimatele printre coletele cu produse alimentare, a fost reținut.

Acesta a fost extrădat de autoritățile franceze autorităților moldovenești.

Bărbatul este suspectat de contrabandă și circulația ilegală a drogurilor sintetice și pastile cu efect psihotrop de tip „Subutex”, în anul 2020, când ofițerii de investigații au depistat 200 de pastile în valoare de 200 de mii de lei. O parte din aceste pastile erau transmise în Penitenciarele RM.

Pe parcursul investigației, s-a stabilit că bărbatul procura pastilele psihotrope de tip „Subutex” în farmaciile din Paris, prezentând rețete medicale falsificate, ulterior le expedia prin intermediul coletelor și transportului rutier de pasageri în RM pentru comercializare consumatorilor.

Extrădarea acestuia a fost posibilă ca urmare a cooperării între poliția RM și Franței, efectuată pe canalele polițienești.

Menționăm că, în perioada anilor 2020 – 2021, polițiștii au relevat 25 de cazuri de contrabandă cu Subutex, fiind sechestrate peste 3 200 de pastile în valoare de peste 3.000.000 de lei.

In this article