Tânăr din Chișinău, reținut de CNA: Ar fi cerut mită pentru un permis

Un tânăr din Chișinău este cercetat penal de ofițerii anticorupție și procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influență. Potrivit CNA, acesta ar fi extorcat și primit 1.000...

Un tânăr din Chișinău este cercetat penal de ofițerii anticorupție și procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influență.

Potrivit CNA, acesta ar fi extorcat și primit 1.000 de euro sub pretextul că poate organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere de categoria  „A”, „B” și „C”.

Bărbatul ar fi susținut că poate determina reprezentanții Comisiei de examinare auto din cadrul Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Chișinău să adopte o decizie favorabilă în privința unui candidat, astfel încât acesta să promoveze examenul practic și teoretic și să-i fie eliberat permisul de conducere.

În acest context, în dimineața zilei de 3 noiembrie, au avut loc percheziții în automobilul și la domiciliul bărbatului, iar el a fost reținut pentru 72 de ore.

CNA menționează că în septembrie 2019, suspectul ar fi aranjat eliberarea unui alt permis de conducere de categoria „B” fratelui denunțătorului, la fel pentru o mită de 1.000 de euro.

Pe acel caz a fost pornită o cauză penală. Acum, cele două dosare sunt conexate într-o procedură unică.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 6 ani de detenție sau o amendă de până la 150.000 de lei.

In this article