VIDEO// Trei arestați în Bălți, după o captură de droguri de circa 400.000 lei

Procurorii PCCOCS, oficiul „Nord,” de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea a trei bărbați din Bălți, după o captură de droguri de circa 400.000 lei. Acesta este costul...

Procurorii PCCOCS, oficiul „Nord,” de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea a trei bărbați din Bălți, după o captură de droguri de circa 400.000 lei.

Acesta este costul estimat pe piața neagră a celor 0,5 kg de droguri de tip PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului). De asemenea, în cadrul perchezițiilor la domiciliile celor trei, au fost ridicate și accesorii pentru consumul și vânzarea drogurilor, inclusiv 900 de pliculețe destinate ambalării dozelor de drog.

Cei trei au vârste de 23, 25 și 34 de ani din Bălți, unul din ei fiind originar din Glodeni. Doi dintre aceștia erau ei înșiși consumatori de droguri, pe când al treilea periodic circula peste hotare, la muncă în domeniul construcțiilor. Aceștia distribuiau drogurile în ascunzișurile dedicate clienților, care le comandau pe magazinul cu activitate pe internet, pe rețeaua Telegram, administrat de către cel mai tânăr din ei.

După reținerea acestora, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), toți trei au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, prin încheierea Judecătoriei Bălți. Investigațiile continuă, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article