VIDEO // Sute de oameni așteaptă afară, la intrare în Aeroport

După ce la Aeroportul Internațional Chișinău au fost operate mai multe modificări privind procedurile de control, la intrarea în aeroport s-au format cozi interminabile, iar pasagerii sunt nevoiți...

După ce la Aeroportul Internațional Chișinău au fost operate mai multe modificări privind procedurile de control, la intrarea în aeroport s-au format cozi interminabile, iar pasagerii sunt nevoiți să stea în rând afară cu orele.

În contextul alertelor cu bombă din această vară, procedurile de verificare s-au complicat. Inițial, la intrare, sunt scanate bagaje. Urmează înregistrarea, apoi au loc controalele de securitate, astfel încât pasagerii aeronavelor să nu intre în mijloacele de zbor cu obiecte interzise. Următoarea etapă este autorizarea trecerii frontierei, în baza actelor valabile. După aceste proceduri, pasagerii aleg coridoarele vamale. Cel verde înseamnă că nu are nimic de declarat, iar cel roșu – că transportă bunuri ce urmează a fi declarate în formă scrisă, bani în sumă mai mare de 10.000 de euro, obiecte de preț, vestigii culturale sau arme.

In this article