VIDEO // Stoianoglo: BNM a fost implicată direct în frauda bancară

Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, a declarat pentru presă, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor, că Banca Națională a Moldovei (BNM) a fost implicată direct în frauda bancară. Stoianoglo...

Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, a declarat pentru presă, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor, că Banca Națională a Moldovei (BNM) a fost implicată direct în frauda bancară.

Stoianoglo a afirmat că astăzi au fost întreprinse o serie de acţiuni în privinţa unor persoane care activează în cadrul BNM.

Noi suntem siguri că Banca Naţională este instituţia care a fost implicată nemijlocit în fărădelegile legate de furtul miliardului, a declarat Stoinoglo.

Precizăm că astăzi Procurorul General a eliberat ordonanțe ce permit reținerea fostului guvernator Dorin Drăguțanu, și a viceguvernatorilor Emma Tăbârță, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu.

Amintim că, aseară, liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, a declarat într-o conferință de presă că furtul miliarului a avut loc cu participarea unor funcționari de la BNM în beneficiul lui Veaceslav Platon.

In this article