VIDEO// Rusia a interceptat la graniță explozibil ascuns în icoane

Un bărbat, presupus a fi cetățean moldovean, este învinuit că ar fi adus explozibil în icoane din Ucraina, prin țările UE, în Rusia. Acesta a fost pus sub...

Un bărbat, presupus a fi cetățean moldovean, este învinuit că ar fi adus explozibil în icoane din Ucraina, prin țările UE, în Rusia. Acesta a fost pus sub acuzare.

„Pe data de 1 februarie, suspectul a fost plasat în arest pentru 10 zile, până la 8 februarie inclusiv. Ulterior, măsura preventivă a fost prelungită cu două luni”, transmite breakingnews.md cu referire la ria.ru.

Informația a fost confirmată și de baza de date judiciară a Tribunalului din Pskov. De asemenea, din decizia instanței de apel rezultă că învinuitul Dmitrii Gratii deține cetățenie rusă, dar și una străină.

Potrivit FSB, dosarul penal a fost deschis în temeiul articolului privind circulația ilegală a explozivilor și a dispozitivelor explozive peste granița Rusiei. De la începutul anului, în bazele de date ale tribunalelor regionale și ale orașului Pskov nu au mai fost găsite cazuri privind acest articol.

Se presupune că învinuitul ar deține cetățenie moldovenească. Acest lucru poate fi confirmat indirect din mărturiile deținutului care, potrivit imaginilor video, spune că a luat marfa din România, vecină cu Moldova. De asemenea, acesta deține un microbuz de model Mercedes cu plăcuțe de înmatriculare neutre, care erau eliberate pentru transportatorii internaționali în Transnistria, a comunicat sursa.

Citiți întregul articol aici.

In this article