În Transnistria, elevilor li se va interzice folosirea telefoanelor în timpul orelor

Începând cu noul an școlar, elevilor din regiunea transnistreană li se va interzice utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor. Așa-zișii deputați de la Tiraspol au adoptat modificările și...

Începând cu noul an școlar, elevilor din regiunea transnistreană li se va interzice utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor. Așa-zișii deputați de la Tiraspol au adoptat modificările și completările legii „Cu privire la educație”, în a doua lectură finală.

„Este o lege senzațională. Toți copiii iubesc gadgeturile și telefoanele mobile. Însă acum, legea va interzice în mod clar utilizarea acestora în timpul lecțiilor. Cu excepția cazurilor legate de siguranța copiilor și a profesorilor și în cazurile în care aceste gadgeturi sunt necesare în scopuri educaționale. Copiii nu se vor mai putea juca în timpul lecțiilor”, a spus Igor Buga.

Potrivit presei din stânga Nistrului, noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la semnarea actului de către așa-numitul șef al statului.

Iar până atunci, așa-numitul minister al educației va elabora un document care va stabili unde și cum vor fi amplasate gadgeturile în timpul lecțiilor.

In this article