VIDEO// Reținuți de polițiști după ce au sustras metal în valoare de peste 5000 de lei

Trei bărbați cu vârstele de 22, 33 și 37 de ani, originari din r. Soroca și Sângerei, au fost reținuți de poliție, pentru faptul că ar fi furat...

Trei bărbați cu vârstele de 22, 33 și 37 de ani, originari din r. Soroca și Sângerei, au fost reținuți de poliție, pentru faptul că ar fi furat metal în sumă de 5 200 lei, de pe teritoriul unei firme din sec. Botanica.

Potrivit informațiilor constatate în cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală, bănuiții ar fi pătruns în mod tainic pe teritoriul firmei de unde au sustras elemente din metal, după care s-au deplasat într-o direcție necunoscută. Astfel prin acțiunile lor cauzând un prejudiciu material agentului economic.  Ulterior polițiștii au depistat cantitatea de metal în automobilul de model ,,SEAT” cu care se deplasau indivizii. Respectiv automobilul în care se afla metalul sustras a fost ridicat și sigilat conform procedurii.

Actualmente bănuiţii sunt cercetaţi penal pentru furt. Potrivit legislaţiei penale în vigoare aceștia riscă o pedeapsă cu amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare pe un termen până la 4 ani.

În context Poliţia Capitalei atenţionează agenţii economici de colectare a fierului uzat, să informeze poliţia la serviciul unic 112, despre cazurile în care apar suspiciuni la persoanele ce le vând metal.

In this article