Peste 35 mii de oameni din grupul de risc, ajutați de Primăria Chișinău și voluntari

Peste 35 de persoane din Chișinău care se află în grupul de risc sunt ajutați de voluntarii și asistenții sociali din Chișinău. Primarul general, Ion Ceban, a declarat,...

Peste 35 de persoane din Chișinău care se află în grupul de risc sunt ajutați de voluntarii și asistenții sociali din Chișinău. Primarul general, Ion Ceban, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă online, că peste 400 de voluntari și 500 de asistenți sociali acordă în perioada pandemiei un ajutor esențial persoanelor în vârstă și din categoriile socialmente-vulnerabile.

Primarul capitalei a declarat că echipa de voluntari și asistenți sociali au vorbit cu aceste persoane la telefon pentru a întocmi fișele de necesități. Deja pentru 15 mii de oameni au fost făcute liste concrete cu lucrurile de care aceștia au nevoie. Ceban a spus că, cel mai mult, aceste persoane solicită ajutorul în procurarea medicamentelor și a produselor alimentare.

Ion Ceban a precizat că municipalitatea a alocat deja sursele financiare necesare pentru acordarea ajutorului financiar de 500 de lei, în ajunul Sfintelor Sărbători de Paște, persoanelor în etate singuratice, cu dizabilități de auz și vedere. De asemenea, câte 100 de lei vor primi 70 de mii de pensionari din Chișinău.

In this article