VIDEO// Recidivist reținut de polițiștii sectorului Botanica pentru jaf

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, anterior judecat pentru comiterea infracțiunilor de furt și circulația ilegală a drogurilor, a fost reținut de către ofițerii de investigație...

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, anterior judecat pentru comiterea infracțiunilor de furt și circulația ilegală a drogurilor, a fost reținut de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui jaf stradal.

Polițiștii IP Botanica au fost sesizați pe data de 05 iunie, prin intermediul serviciului unic 112, de către un bărbat de 44 ani, comunicând că a fost jefuit de telefonul mobil în timp ce se deplasa pe bd. Dacia. La fața locului a intervenit grupa operativă și grupa specializată, pentru stabilirea circumstanțelor. Victima a comunicat polițiștilor că în timp ce se deplasa pe bd. Dacia, de el s-a apropiat un individ și agresându-l fizic în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model ,,Samsung”. Astfel părții vătămate fiindu-i cauzat un prejudiciu în sumă de 4 580 lei.

Astfel, urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație, bănuitul în comiterea infracțiunii a fost localizat și reținut fiind escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că după comiterea infracțiunii a vândut telefonul obținând un profit. Totodată polițiștii au stabilit persoana care a procurat telefonul mobil, bunula fost ridicat și urmează a fi returnat proprietarului.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală prevăzută de art.187 CP ,,Jaf”, iar conform legislației bărbstul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

In this article