VIDEO // PSRM va continua să lupte pentru ca Stadionul Republican să rămână în proprietatea statului

Socialiștii protestează în fața Curții Constituționale, care astăzi urmează să decidă dacă terenul Stadionului Republican din Chișinău cu o suprafață de peste 5 hectare va rămâne în proprietatea...

Socialiștii protestează în fața Curții Constituționale, care astăzi urmează să decidă dacă terenul Stadionului Republican din Chișinău cu o suprafață de peste 5 hectare va rămâne în proprietatea statului sau va fi vândut Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Protestatarii scandează lozinci prin care cer magistraților Înaltei Curți să mențină în vigoare legea votată la inițiativa PSRM în Parlamentul de legislatura trecută, prin care terenul Stadionului Republican a devenit proprietate publică pe care se interzice edificarea altor construcții decât cele de menire social-culturală sau sportivă.

”Totul depinde de Curtea Constituțională dacă va îngenunchea în fața unei ambasade sau va sta cu capul în sus”, a declarat deputatul socialist Grigore Novac, prezent la manifestație.

Într-o declarație anterioară, PSRM a remarcat că decizia cu privire la privatizarea Stadionului Republican a fost luată cu încălcarea completă a principiului transparenței, fără consultări publice și fără o sumă clară a contractului. Socialiștii susțin că verdictul ”Curții Constituționale de buzunar este rezultatul acordurilor secrete dintre președintele Maia Sandu și ambasadorul SUA Dereck Hogan pentru susținerea Partidului „Acțiune și Solidaritate” în timpul alegerilor parlamentare. Această decizie a Curții Constituționale este un alt act de călcare în picioare a suveranității naționale a Republicii Moldova de către actuala guvernare de compradori și curatorii săi occidentali”.

PSRM anunță că va continua să lupte pentru ca Stadionul Republican să rămână în proprietatea poporului Republicii Moldova.

In this article