VIDEO// Protest în fața Judecătoriei Buiucani: Susținătorii Evgheniei Guțul contestă decizia autorităților

Protest în fața Judecătoriei Buiucani, unde mai mulți susținători ai bașcanului din UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul, s-au adunat și își arată nemulțumirea față de decizia autorităților, care au...

Protest în fața Judecătoriei Buiucani, unde mai mulți susținători ai bașcanului din UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul, s-au adunat și își arată nemulțumirea față de decizia autorităților, care au inițiat o anchetă împotriva guvernatorului.

Mai exact, Evghenia Guțul este acuzată de două episoade de presupusă primire de fonduri pentru finanțarea campaniei sale electorale din partea unui grup criminal organizat.

Potrivit KP Moldova, zeci de bătrâni au venit cu pancarte și scandează sloganuri împotriva PAS și a Maiei Sandu.

De menționat că astăzi, 30 aprilie, la Judecătoria Buiucani a început prima ședință în dosarele în care este vizată Evghenia Guțul.

Înainte de a intra la ședință, bașcanul a declarat că dosarul său este fabricat la comanda partidului de guvernământ.

„Cazul meu este fabricat la comanda PAS, iar noi nu vom ceda și ne vom dovedi nevinovăția”, a spus Evghenia Guțul.

Pe data de 25 aprilie, Procuratura Anticorupție anunța că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic Șor. Cele două sunt acuzate că ar fi acceptat cu bună-știință finanțarea concurentului electoral și partidului politic din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice.

Pe un alt capăt de acuzare, Evgheniei Guțul i se incriminează că ar fi coordonat activitatea unor Oficii Teritoriale ale fostului Partid Politic Șor din raioanele Republicii Moldova, fiind responsabilă de verificarea, confirmarea listelor şi remunerarea participanților la protestele organizate de formațiune.

In this article