A cerșit atenția soției prin apeluri telefonice, încălcând astfel ordonanța de protecție, iar ulterior, a diseminat imagini cu caracter intim rudelor pentru a se răzbuna

Procuratura raionului Fălești anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată o cauză penală, în privința unui tânăr de 24 de ani, învinuit...

Procuratura raionului Fălești anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată o cauză penală, în privința unui tânăr de 24 de ani, învinuit de neexecutarea măsurilor stabilite de instanța de judecată în ordonanța de protecție a victimei a victimei violenței în familie (art. 320/1 din Codul penal) și răspândirea informației cu caracter sexual, incluzând imagini și înregistrări cu conținut sexual, inclusiv prin intermediul tehnologiilor informaționale, în scop de răzbunare, ură, înjosire sau lezare a onoarei și demnității persoanei  (art.177 alin.(3) din Codul penal).

Procurorii i-au înaintat acuzarea  pe faptul că, învinuitul, cunoscând că a fost recunoscut în calitate de agresor familial în baza ordonanței de protecție a victimei violenței în familie, emise la data de 19 martie 2024 în privința sa, a cărei restricții, inclusiv interdicția de a contacta victima în orice mod, au fost valabile timp de 3 luni, a încălcat aceste măsuri. Mai exact, în perioada 01 – 14 aprilie 2024, el a trimis mai multe mesaje textuale victimei și a efectuat mai multe apeluri telefonice, inclusiv pe rețelele sociale, încălcând astfel ordonanța de protecție.

 În plus, la data de 07 aprilie 2024, în scop de răzbunare, înjosire și lezare a onoarei și demnității persoanei, a accesat ilegal contul „Google” al soției sale, și a colectat mai multe imagini fotografice cu caracter sexual de pe aplicația „Google Foto”. Ulterior, fără consimțământul victimei, el a distribuit aceste imagini prin intermediul rețelei de socializare „Messenger”, expediindu-le chiar și mamei victimei și altor persoane. 

Învinuitul și-a recunoscut integral vina pentru faptele de care a fost acuzat. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare de până la 6 ani.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article