VIDEO// Protest cu polonice și castroane în fața Ministerului Muncii: Pensionari nemulțumiți de indexarea cu 6% a pensiilor

Gălăgie la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, unde zeci de bătrâni, adunați la inițiativa comuniștilor și socialiștilor, s-au arătat nemulțumiți de pensiile mici, care vor fi indexate cu...

Gălăgie la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, unde zeci de bătrâni, adunați la inițiativa comuniștilor și socialiștilor, s-au arătat nemulțumiți de pensiile mici, care vor fi indexate cu 6%, de la 1 aprilie. Aceștia au adus cu ei linguri, polonice, castroane, dar și pancarte.

Prezent la protest, deputatul BCS, Vlad Batrâncea, a declarat că indexarea cu 6% a pensiilor nu ar fi suficientă, ținând cont de rata inflației, transmite breakingnews.md cu referire la Tv8.md.

Mai multe pensionare au declarat că pensia pe care o primesc nu e suficientă și nici indexarea cu 6% nu le ajută.

Anterior, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a declarat că fiecare moldovean are dreptul să protesteze și că Guvernul face tot ce poate.

„Republica Moldova este o țară democratică, fiecare cetățean, grup, partid politic, organizație poate să manifeste într-un mod pașnic, să-și expună poziția în public față de cetățeni. Eu cred că acest Guvern a arătat nu doar prin declarații, dar prin reforme și decizii concrete care este intenția față de domeniul social. Noi ne-am angajat în reforme profunde, noi am mobilizat resurse pe care alte guverne nu au putut, nu au fost în stare să le mobilizeze și să facă acele investiții. Și noi în continuare vom face acest lucru. Cu toate crizele și dificultățile pe care a trebuit să le gestioneze acest Guvern, noi am prioritizat și am identificat resurse pentru a crește pensiile, pentru a face investiții în domeniul social, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor sociale și acest lucru nu s-a întâmplat doar în acest domeniu. Asta nu înseamnă că toate problemele sunt soluționate”, a subliniat ministrul Muncii.

Potrivit datelor prezentate de Casa Națională de Asigurări Sociale, în R. Moldova sunt peste 650.000 de beneficiari de pensii. Dintre aceștia, în cazul a 9802 persoane, pensiile depășesc salariul meiu pe economie de 13.700 de lei.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article