VIDEO// Proprietarul unui magazin aduna și servea cu alcool „oaspeții fideli”

Polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse privind respectarea măsurilor și neadmiterea răspândirii virusului COVID-19, au...

Polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse privind respectarea măsurilor și neadmiterea răspândirii virusului COVID-19, au documentat activitatea ilicită a unui agent economic.

Acesta comercializa băuturi alcoolice în lipsa actelor de proveniență, iar în fața punctului comercial se adunau grupuri de persoane care consumau băuturi alcoolice.

În cadrul verificărilor polițiștii au depistat și ridicat 50 litri de alcool în asortiment care era îmbuteliat în sticle de diferite dimensiuni fără acte de proveniență și de o calitate dubioasă. Iar la punctul comercial se adunau grupuri a câte 4-5 persoane, unde consumau băuturi alcoolice, prin ce încălcau prevederile dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale.

Astfel, în urma încălcărilor depistate de către forțele de ordine agentul economic a fost documentat conform prevederilor art. 76/1 Cod Contravențional “Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combaterea a bolilor epidemice” și aplicată a amendă în mărime de 50000 lei.

În acest context, la data de 13 aprilie curent, în baza dispoziției emisă de pretorul sec. Ciocana, de către angajații Întreprinderii Municipale pentru Servicii Locative de comun cu polițiștii Inspectoratului Ciocana, antrenați la asigurarea ordinii publice, punctul comercial a fost demontat și evacuat.

Este de menționat că, din momentul aprobării hotărârilor Comisiei Naționale pentru Situații de Urgență, pe teritoriul municipiului Chișinău au fost întocmite în total 620 procese – verbale din acestea – 13 sunt agenți economici care nu s-au conformat cerințelor și măsurilor impuse prin hotărârile respective, iar în 607 de cazuri sunt vizate persoanele fizice care nu au respectat măsurile de prevenire a virusului.

In this article