Întâlnirea dintre Primarul Capitalei și Președintele R.Moldova. Ce subiecte s-au pus în discuție

În prezent, 80 la sută din acțiunile Primăriei Chișinău sunt concentrate în lupta cu COVID-19 și evitarea la maximum a infectării în masă a cetățenilor. Declarația a fost...

În prezent, 80 la sută din acțiunile Primăriei Chișinău sunt concentrate în lupta cu COVID-19 și evitarea la maximum a infectării în masă a cetățenilor. Declarația a fost făcută de primarul Capitalei, Ion Ceban, la întrevederea cu președintele țării, Igor Dodon.

Edilul l-a informat pe șeful statului despre faptul că specialiștii analizează acum mai multe scenarii de intervenție în municipiu, ce ar permite evitarea unor situații mai grave. Chișinăul este pe primul loc după numărul de infectări cu COVID-19. Potrivit ultimelor date prezentate de Ministerul Sănătății, 555 de locuitori ai Capitalei sunt infectați cu coronavirus.
În Capitală continuă acțiunile de dezinfectare a spațiilor publice, curților și scărilor blocurilor, a terenurilor de joacă pentru copii.

Primarul l-a mai informat pe Igor Dodon că s-a adresat cu o solicitare către Guvern pentru acordarea unui sprijin pentru acoperirea pierderilor de milioane pe care le suportă municipalitatea din cauza că transportul public este gratuit.

Președintele a salutat munca și acțiunile întreprinse de Primăria Capitalei și a dat asigurări că va acorda tot sprijinul posibil pentru a depăși problemele cu care se confruntă întreaga societate.

Șeful statului a reiterat că din bugetul de stat vor fi alocate mijloace suplimentare pentru investițiile capitale din municipiul Chișinău, în special cele legate de construcția drumurilor și infrastructură.

In this article