VIDEO// Proces penal inițiat de către polițiștii sectorului Râșcani, pentru circulaţia ilegală a drogurilor

Polițiștii unui echipaj al Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au intervenit la documentarea unui conflict, unde  au depistat și...

Polițiștii unui echipaj al Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au intervenit la documentarea unui conflict, unde  au depistat și  droguri într-un apartament din sectorul Râșcani a capitalei.

Polițiștii fiind implicați în serviciu și patrulând sectorul încredințat, au receptat informația de la serviciul 112, precum că într-un apartament amplasat pe str. N. Dimo, conflict în familie.

Echipajul imediat s-a deplasat la fața locului, ajungând pe adresa indicată și intrând în locuință, cu acordul proprietarului, pentru a stabili circumstanțele conflictului care a avut loc între concubine, un bărbat în vârstă de 37 ani și o tânără în vârstă de 29 de ani, polițiștii  au depistat și droguri. Polițiștii imediat au solicitat grupa operativă și grupa specializată antidrog a IP Râșcani, pentru documentare. Ulterior cu acordul proprietarului angajații poliției au  efectuat cercetarea la fața locului, unde au fost depistate plante de marijuană îngrijite în condiții speciale, masă vegetală uscată fărămițată cu miros specific, un cântar și mai multe pachetele de tip zip-lock, precum și un aparat confectionat artizanal destinat pentru consum de droguri.

Drogurile depistate au fost ridicate conform procedurii și expediate la CTC-EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul a recunoscut că cultiva plantele pentru consum propriu.

Pe caz a fos pornit un proces penal pentru Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare. Conform legislației bărbatul riscă amendă în mărime de la 20 000 la 35 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore, sau cu închisoare de până la 1 an.

In this article