VIDEO// Peste 100 de maşini s-au ciocnit pe o autostradă acoperită de gheaţă din China

Mai multe persoane au fost rănite după ce peste 100 de maşini s-au ciocnit pe o porţiune acoperită de gheaţă a unei autostrăzi, în oraşul Suzhou din China,...

Mai multe persoane au fost rănite după ce peste 100 de maşini s-au ciocnit pe o porţiune acoperită de gheaţă a unei autostrăzi, în oraşul Suzhou din China, a relatat presa chinez. Este cel mai recent accident cauzat de condiţiile de vreme extremă, potrivit Reuters.

Filmările dramatice ale televiziunii de stat CCTV şi de pe reţelele sociale arată numeroase maşini îngrămădite la întâmplare pe autostradă, una fiind îndoită grav şi ridicată în aer. Peste tot se văd împrăştiate bucăți de sticlă şi resturi, potrivit News.ro.

În ultimele săptămâni, părţi extinse din Chian au fost lovite de valuri de frig, viscol şi ploaie îngheţată, afectând transportul la un moment în care milioane de oameni se grăbesc acasă pentru a sărbători Anul Nou lunar.

În timpul acestei săptămâni, guvernul a sporit răspunsul la urgenţe din cauza temperaturilor sub limita îngheţului şi a început planuri de răspuns pentru fluxul de transport, provizii şi electricitate în provincii şi oraşe precum Beijing, Hebei, Shanxi, Anhui şi Hubei, a relatat Xinhua.

In this article