Tragedie la Valencia. 4 morți și 19 dispăruți în urma unui incendiu uriaș

Un bloc înalt de locuințe din orașul spaniol Valencia a fost cuprins de un incendiu de proporții. Cel puțin patru persoane au murit și 19 sunt dispărute, iar...

Un bloc înalt de locuințe din orașul spaniol Valencia a fost cuprins de un incendiu de proporții. Cel puțin patru persoane au murit și 19 sunt dispărute, iar alți 14 oameni sunt răniți, inclusiv un copil și șase pompieri, scrie digi24.ro.

Flăcări uriașe au devorat cele 14 etaje ale construcției. Victimele decedate au fost găsite în urma unui zbor de recunoaștere cu drone, iar pompierii continuă să-i caute pe cei 19 dispăruți.

Focul a izbucnit joi, la ora locală 17 și, potrivit presei spaniole, în această dimineață, încă arde. Flăcările și temperaturile ridicate continuă să facă imposibil accesul în interiorul apartamentelor. Nu este clar câți dintre locatari erau acasă.

Presa locală relatează că focul a pornit de la etajul cinci și s-a extins rapid la nivelurile superioare din cauza vântului. A distrugs întreaga clădire și s-a extins și la un bloc adiacent din același ansamblu rezidențial. Unii vecini au încercat să se salveze treacând dintr-un apartament în altul prin balcoane.

Primarul orașului Valencia a anunțat că va declara zile de doliu în oraș. Serbările programate pentru acest weekend au fost suspendate.

In this article