VIDEO// Partidul ”Renaștere” solicită CEC-ului să anunțe data alegerilor locale generale: „Guvernarea ar putea intenționa să amâne aceste alegeri”

Partidul ”Renaștere” solicită CEC-ului să anunțe data alegerilor locale generale. Cei care urmează să candideze doresc să cunoască din timp dacă scrutinul va avea loc până la sfârșitul...

Partidul ”Renaștere” solicită CEC-ului să anunțe data alegerilor locale generale. Cei care urmează să candideze doresc să cunoască din timp dacă scrutinul va avea loc până la sfârșitul acestui an, a declarat într-un briefing de presă reprezentantul formațiunii, Vasile Bolea. Reprezentanții CEC nu au răspuns la telefon pentru a comenta solicitarea.

Deputatul neafiliat, Vasile Bolea, a făcut solicitarea către CEC la un briefing de presă.

VASILE BOLEA, deputat neafiliat, membru al Partidului “Renaștere”: CEC-ului înaintăm acest demers, ca ei, deja să stabilească data alegerilor locale, pentru ca toți actorii politici, unii dintre care, deja și-au anunțat candidaturile la primării, la funcția de primar general al capitalei, în alte localități, să stabilească de pe acum CEC-ul data alegerilor, pentru ca toți actorii politici să cunoască că vom avea aceste alegeri și să se pregătească liniștit de aceste alegeri locale generale”.

În opinia parlamentarului, puterea s-ar gândi să amâne scrutinul din toamnă și spune de ce.

VASILE BOLEA, deputat neafiliat, membru al Partidului Renaștere: „Unii experți se dau cu părerea și consideră că în loc să obțină 20-25% din voturi în cadrul acestor alegeri, guvernarea ar putea în general să nu organizeze aceste alegeri pentru a nu suferi în continuare un eșec”.

Deputatul susține că CEC trebuie să decidă data exactă a alegerilor cu 70 de zile înainte de acestea, care ar urma să se desfășoare în ultima duminică din octombrie sau prima duminică din noiembrie. Purtătorul de cuvânt al CEC, Rodica Sîrbu nu ne-a răspuns la telefon și nici la mesaj pentru a comenta solicitarea, iar Pavel Postică, vicepreședinte al Comisei Electorale Centrale, avea telefonul indisponibil.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, nu ne-a răspuns pentru a ne oferi un comentariu, iar purtătorul de cuvânt al Fracțiunii PAS, Adriana Vlas, ne-a spus că nu comentează declarațiile lui Bolea. Amintim că primul tur al precedentului scrutin local general a avut loc la 20 octombrie 2019.

Sursa: tv6.md

In this article