Video // Mii de pastile Ecstasy urmau să ajungă în cluburile de noapte din Chişinău

Ofiţerii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţie pe parcursul ultimelor 2 luni au documentat acţiunile infracţionale a unui grup criminal specializat în contrabandă şi distribuirea drogurilor...

Ofiţerii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţie pe parcursul ultimelor 2 luni au documentat acţiunile infracţionale a unui grup criminal specializat în contrabandă şi distribuirea drogurilor de tip pastile Ecstasy în proporţii deosebit de mari în locurile de agrement din Chişinău, transmite Breaking News.

La sfârşitul lunii iunie 2019, ofiţerii de investigaţie ai Direcţiei Antidrog au primit informaţia precum că, doi moldoveni care muncesc în Europa, având relaţii şi legături cu interlopi din Sudul Franţei, au creat o reţea de procurare şi transportare prin cale de contrabandă a pastilelor Ecstasy spre Republica Moldova. Ulterior, drogurile erau realizate de către dealeri în cluburile de noapte din municipiul Chişinău.

La 26 iunie, poliţiştii au sechestrat 1000 de pastile ecstasy, droguri care au intrat în ţară prin punctul de trecere al frontierei de stat Albiţa – Leuşeni, camuflate în colete neînsoţite şi transportate cu un autocar de cursă Franţa – Moldova.

Ulterior, la mijlocul lunii iulie, pe teritoriul municipiului Chişinău a fost reţinut un bărbat, în vârstă de 30 ani, care a primit un colet din Franţa cu droguri camuflate, fiind depistate 1 500 pastile cu acelaşi logo şi culoare.

La 1 august, ca urmare a unei acţiuni comune cu angajaţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, a fost reţinut organizatorul şi liderul grupării criminale, care s-au dovedit a fi doi moldoveni în  vârstă de 30 şi 34 de ani, înrolaţi ca militari în cadrul Legiunii Franceze, unitate de elită a armatei Franceze.

În total din circuitul ilegal au fost scoase 2 500 pastile Ecstasy, în valoare  de 875 000 de lei.

Bănuiţii au primit mandat de arest preventiv pe un termen de 30 zile. Dacă vinovăţia va fi demonstrată, făptuitorii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

In this article

Join the Conversation