VIDEO// „Maeștri” în spargeri de locuințe. Doi bărbați ar fi comis cinci furturi și o tâlhărie, în casele chișinăuienilor

„Maeștri” în spargeri de locuințe. Doi bărbați, suspectați că ar fi hoți profesioniști, au fost reținuți pe urme fierbinți de către polițiștii și procurorii din capitală. Bănuiții, de...

„Maeștri” în spargeri de locuințe. Doi bărbați, suspectați că ar fi hoți profesioniști, au fost reținuți pe urme fierbinți de către polițiștii și procurorii din capitală.

Bănuiții, de 31 și respective 47 de ani, ambii cu antecedente penale, au fost urmăriți de forțele de ordine timp de două luni de zile, perioadă în care au fost acumulate probe ce ar demonstra vina acestora. Astfel, s-a stabilit că doar în lunile august și septembrie, cei doi ar fi comis cel puțin 5 furturi din locuințe, dar și un atac tâlhăresc.

Conform datelor acumulate, suspecții identificau locuințele unde se aflau bunuri de preț, după care, timp de câteva zile urmăreau proprietarii pentru a le învăța graficul. Iar când se convingeau că acasă nu este nimeni, descuiau ușile prin culegere de chei, și furau bijuterii din aur, argint, bani, tehnică și tot ce găseau de preț.

Prejudiciul cauzat celor șase proprietari de locuințe prădați de suspecți este de aproximativ jumătate de milion de lei. La moment, bărbații sunt plasați în arest preventive pentru 30 de zile, și cercetați penal pentru furt și tâlhărie.

Dacă vina le va fi dovedită, ambii riscă până la 10 ani privare de libertate.

In this article