VIDEO// Licitația de la Aeroportul Chișinău, comparată cu furtul miliardului de Andrei Năstase

Fostul lider al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, a anunțat că va solicita anchetarea la nivel internațional a licitației de la Aeroportul Chișinău. Năstase susține că...

Fostul lider al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, a anunțat că va solicita anchetarea la nivel internațional a licitației de la Aeroportul Chișinău. Năstase susține că această licitație este marcată de nereguli similare cu cele din cazurile furtului miliardului și a laundromatului rusesc.

„Ei cum Dumnezeu?! Eu am muncit ca aeroportul să se ducă înapoi la stat. Am făcut proteste, am avut o contribuție la dosarul care a fost început. Ca acum, după ce a preluat statul aeroportul, nu-l pot gestiona și au hotărât ei să-l dea la o firmă în baza unui angajament. O să treacă niște ani și o să vedeți cine a făcut angajamentul, e la cel mai înalt nivel, făcut în afara țării”, a declarat Andrei Năstase în platoul Cinema 1.

Năstase îl acuză pe ministrul Andrei Spînu că este implicat în aceste scheme și că urmărește să devină următorul oligarh al Moldovei, asemănându-l cu Vlad Plahotniuc.

„Este inadmisibil ce face actuala guvernare cu dominatorul său, un oligarh în devenire, că încă nu poți să spui că-i oligarh, e pe drum. Dar să nu uităm că și Plahotniuc așa a fost – a început de la hoții mărunte ca mai târziu să se viseze premier. Nu va pare că se aseamănă cumva? Că și ăsta vrea să fie premier”, a adăugat Năstase.

În acest context, Andrei Năstase a declarat că va depune plângeri la nivel internațional pentru a cere investigarea modului în care se desfășoară înstrăinarea Aeroportului Chișinău, subliniind că actele legislative actuale sunt neconstituționale și favorizează anumite firme cu conexiuni politice în Franța.

In this article