VIDEO// Lan de cânepă, dotat cu sisteme de irigare, ascuns în pădure

Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu polițiștii din Cahul, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au destructurat activitatea unei grupări...

Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu polițiștii din Cahul, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au destructurat activitatea unei grupări specializate în cultivarea și comercializarea drogurilor.

Urmare a investigațiilor demarate de oamenii legii, în august,  într-o fâșie forestieră al ocolului silvic din Cahul, unde au fost defrișați copacii, a fost identificată o parcelă de pământ adaptată cu sistem de irigare prin picurare unde erau cultivate plante de cânepă.

În urma acțiunilor de urmărire penală, oamenii legii au identificat un suspect de 56 de ani din aceeași localitate.

La începutul lunii septembrie,  cu suportul mascaților din BPDS „Fulger”, bărbatul a fost reținut. Pe  parcela de pământ, oamenii legii  au depistat și ridicat 1 756 plante de cânepă în stadie de vegetație, 2 butoaie din plastic a câte o tonă și  bandă pentru irigații.

La fel, s-a stabilit că semințele de cânepă au fost procurate din Uniunea Europeană. Acestea erau hrănite cu îngrășăminte pentru obținerea unei concentrații de THC mai înalt în mugurii de marijuana.

Conform estimărilor inițiale, dacă figuranții își duceau intențiile până la capăt,  urmau să obțină în jur de 150 kg de muguri de marijuana.

În continuare sunt desfășurate acțiuni de urmărire penală pentru demascarea și reținerea celorlalți figuranți.

Pe numele suspectului,  în baza demersurilor Procuraturii PCCOCS,  de către judecătoria Ciocana a fost eliberat mandat de arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă  închisoare de la 5 la 10 ani.

In this article