VIDEO// Intrau în magazine și furau telefoane mobile. Doi tineri reținuți de polițiștii IP Botanica

Doi bărbați au fost reținuți, după ce ar fi pătruns în patru magazine specializate în comercializarea telefoanelor mobile și accesoriilor, din sec. Botanica,  mun. Chișinău.  Aceștia ar fi ...

Doi bărbați au fost reținuți, după ce ar fi pătruns în patru magazine specializate în comercializarea telefoanelor mobile și accesoriilor, din sec. Botanica,  mun. Chișinău.  Aceștia ar fi  sustras mai multe telefoane mobile, suma prejudiciul  fiind estimate  la suma de 150 000 de lei.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală  efectuate de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica, suspecții au fost identificați, doi bărbați  în vârstă de 25 și 28 de ani, originari din raioanele Telenești și Basarabeasca, anterior judecați pentru furturi și jafuri. ti pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, au pătruns

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în comiterea furturilor. Suspecții au acționat pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, iar în magazine intrau pe timp de noapte,  prin deteriorarea sticlei de la ușa de la intrare. Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, polițiștii au depistat și ridicat o parte din telefoanele mobile sustrase, restul  le-au vândut.

Bărbații  au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt. Pentru fapta comisă conform legislației în vigoare ei riscă amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.

In this article