VIDEO// Interviu Exclusiv: Zelenski vorbește de pe frontul de la Harkov pentru Fox News

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acordat un interviu în exclusivitate principalului prezentator politic al postului de televiziune american FOX News, Bret Baier, în apropiere de prima linie a...

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acordat un interviu în exclusivitate principalului prezentator politic al postului de televiziune american FOX News, Bret Baier, în apropiere de prima linie a frontului, la Harkov, la doar câțiva kilometri distanță de epicentrul lrăzboiului. Fox News notează, că atât în timpul discuției, cât și pe tot parcursul dimineții în timp ce echipa se pregătea pentru interviu, pe fundal se auzeau lovituri de artilerie și explozii.

În acest context, liderul de la Kiev a subliniat importanța acordării acestui interviu într-un asemenea loc, făcând apel atât la președintele Biden, cât și la candidatul republican Donald Trump să viziteze Ucraina și să vadă cu proprii ochi „tragediile” din prima linie.

„Este foarte important pentru mine, așa cum am spus înainte de a începe… Statele Unite [trebuie] să vadă un război diferit de capitală, aici, mai aproape de linia frontului”, a spus Zelenski.

Potrivit Fox News, Zelenski și-a exprimat frustrarea față de „birocrația” care reprezintă un obstacol în calea obținerii sprijinului necesar, făcând referire la pachetul de asistență militară pentru Ucraina, blocat din octombrie în Congresul SUA. „Timpul înseamnă bani”, a spus Zelenski.

„Vor plăti mult mai mult, mult mai mult. Noi vrem doar să trăim, să supraviețuim. Nu avem alternativă. Și cred că membrii Congresului înțeleg că noi încercăm doar să ne salvăm casele, copiii. Dacă credeți că luptăm pentru valorile comune, atunci lăsați asta să ne ajute și haideți să ne susținem, să fim uniți”, a adăugat președintele ucrainean.

Când a fost întrebat despre pierderile suferite de forțele sale, Zelenski a dat un răspuns vag, oferind o cifră imprecisă de „zeci de mii” de soldați. Totuși, el a ținut să evidențieze că pierderile sunt mai puține decât cele suferite de Rusia, susținând că raportul este de 1 (Ucraina) la 5 (Federația Rusă).

Liderul de la Kiev a mai dezvăluit că au existat cel puțin cinci tentative de asasinat împotriva sa, iar după cea de-a cincea a început să nu mai acorde importanță. Întrebat când crede că se va încheia războiul, liderul de la Kiev a declarat că „lumea nu este cu adevărat pregătită pentru ca Putin să poată să-și piardă puterea”.

„Lumea se teme de schimbările din Federația Rusă. Statele Unite și țările europene și sudul global pot alege. Putin a încălcat toate liniile roșii. Este o persoană inadecvată, a fost o amenințare pentru întreaga lume, amenințând că va distruge NATO. Și va încerca să facă acest lucru. Așa că atunci când lumea va înțelege asta, atunci se termină. Așadar, în acel moment, războiul se va încheia”, a avertizat liderul de la Kiev.

Interviu acordat postului conservator de televiziune din Statele Unite, Fox News, a fost difuzat la două săptămâni după ce comentatorul conservator Tucker Carlson – cândva unul dintre cei mai populari prezentatori de la Fox – a difuzat interviul său cu președintele rus Vladimir Putin.

In this article