VIDEO// Încă o înregistrare VIDEO care confirmă fraudarea alegerilor în Diasporă

 “Vă aducem pașaportul gratuit, ca să mergeți la alegeri!” – este îndemnul unei companii de transport, care efectuează rute Moldova – Anglia – Irlanda. Șoferii de autocare sunt...

 “Vă aducem pașaportul gratuit, ca să mergeți la alegeri!” – este îndemnul unei companii de transport, care efectuează rute Moldova – Anglia – Irlanda. Șoferii de autocare sunt gata să le aducă moldovenilor din Diasporă, gratuit, actele de identitate, doar ca aceștia să meargă la vot. Asta chiar dacă, potrivit legii, actele de identitate a unui cetățean nu pot fi transportate de o altă persoană, decât prin procură.

Un tânăr a postat un video pe Facebook, în care a descris oferta agentului economic, a publicat datele de contact a șoferilor și a îndemnat moldovenii din Diasporă să se folosească de această ofertă.

“Ei o să facă gratuit, indiferent câte pașapoarte o să fie. Normal am înțeles că costă 20-30 de euro, acum fac gratuit”, spune tânărul.

Amintim că astăzi, la adresa mai multor redacții a fost expediată o înregistrare audio în care o moldoveancă stabilită cu traiul în Italia îi spune unui tânăr, care se află tot în Italia, că este gata să îl transporte gratuit la secția de vot, dar cu o condiție, ca să nu îl voteze pe Igor Dodon. Moldoveanca a recunoscut în ziua de 15 noiembrie va duce mai multe grupuri de persoane la vot.

Recent, pe mai multe grupuri din Facebook au fost plasate anunțuri despre organizarea transportării moldovenilor din Diasporă la vot, în ziua de 15 noiembrie 2020. Potrivit legislației, aceste lucru este ilegal, iar organizatorii pot fi trași la răspundere penală. Deputatul PSRM Nicolae Pascaru a sesizat organele competente, precum Comisia Electorală Centrală, Procuratura Generală, Ministerul de Interne, dar și cel al afacerilor Externe și a cerut să fie luate măsuri de urgență, pentru a exclude o posibilă fraudare a scrutinului.

In this article