Primăria Chișinău luptă cu braconajul. Ustensile pentru braconajul de pește au fost găsite în lacul „La Izvor”

Ustensile pentru braconajul de pește au fost găsite în lacul „La Izvor” din sectorul Buiucani. Potrivit primarului general Ion Ceban, acest lucru a avut loc în urma unor...

Ustensile pentru braconajul de pește au fost găsite în lacul „La Izvor” din sectorul Buiucani. Potrivit primarului general Ion Ceban, acest lucru a avut loc în urma unor razii inopinate a poliției.

Ceban spune că au fost depistate 4 plase, cu lungimea de aproximativ 100 m, 2 saci pentru păstrarea peștilor, o cutie cu rechizite destinate pescuitului, 7 rechizite cu lesă și rezină, 2 pungi cu hrană pentru pește.

„Totodată, în cadrul efectuării cercetării la fața locului au fost depistate 2 arme, și anume un pistol și o armă pneumatică, deținută ilegal”, a declarat edilul.

Amintim că săptămâna aceasta, primarul general Ion Ceban a solicitat poliției să facă mai multe controale inopinate peste tot și începând cu lacul din Parcul „La Izvor”. Solicitarea vine după ce braconajul în lacurile din capitală a crescut, în timp ce primăria încearcă să înmulțească peștele din lacuri.

In this article