Video // În urma ploilor abundente mai multe localități din ţară au fost afectate

În urma ploilor abundente înregistrate pe teritoriul ţării în perioada 29 mai – 3 iunie 2019 mai multe localități din ţară au fost afectate, transmite Breaking News. Potrivit...

În urma ploilor abundente înregistrate pe teritoriul ţării în perioada 29 mai – 3 iunie 2019 mai multe localități din ţară au fost afectate, transmite Breaking News.

Potrivit IGSU ploaia a deteriorat 0,3 km de drum local din localitatea Chiştelniţa, raionul Teleneşti, iar la Ocniţa, Lencăuţi au fost afectate 120 ha de floarea soarelui şi 130 ha de livezi. Precipitaţiile au făcut prejudicii şi în raionul Soroca, Bulboci unde a fost afectat 1km drum  local, iar două case şi trei beciuri au fost inundate.

De averse puternice au avut parte şi locuitorii raionului Cahul, iar în localităţile Giurgiuleşti, Slobozia Mare, Cucoara şi Văleni, mai multe gospodării particulare au fost afectate. Aici a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru pomparea apei din beciuri, subsoluri şi case.

Precipitaţii abundente au fost înregistrate şi în capitală. Pompierii au intervenit pentru pomparea apei din patru case la sol şi şase subsoluri.

De intervenţia angajaţilor IGSU a fost nevoie şi în suburbiile Cruzeşti, Grătieşti, Tohatin şi Cheltuitorul, unde apa a ajuns în curţile şi ogrăzile oamenilor. Prejudicii au fost înregistrate şi în localităţi din raioanele Ialoveni, Străşeni, Hâncești, şi Cantemir.

Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

In this article


Join the Conversation