VIDEO// Grup de proxeneți, reținuți de SPIA: Unul dintre suspecți l-a accidentat intenționat pe un ofițer

Procuratura mun. Chișinău, Oficiul Ciocana, în cooperare cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratul de Poliție Ciocana, în baza materialelor şi informaţiilor...

Procuratura mun. Chișinău, Oficiul Ciocana, în cooperare cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratul de Poliție Ciocana, în baza materialelor şi informaţiilor deţinute, au reținut un grup de proxeneți.

Acțiunile infracționale au fost săvârșite în serie de către un cetățean originar din raionul Căușeni. În perioada 28.04.2020 – 05.05.2020, făptuitorul s-a prezentat ca angajat al Poliției, purtând ilegal uniformă cu distincțiile Poliției și a provocat o cetățeană să presteze servicii sexuale în sectorul Ciocana al municipiului Chișinău. Totodată, proxenetul a asigurat victima de acordarea înlesnirii contra plată. În consecință, la data de 05.05.2020, infractorul a fost reținut în flagrant delict de către ofițerii SPIA în momentul obținerii mijloacelor bănești de la prestatoarea de servicii sexuale.

Adițional, în succesiunea măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală au fost stabilite și reținute alte două persoane complice. În momentul reținerii, unul dintre complici se afla la volanul unui autoturism care intenționat a accidentat automobilul de serviciu al SPIA. Al doilea participant la infracțiune a fost reținut la data de 06.05.2020.

De menționat este faptul că, în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile persoanelor reținute, au fost depistate și ridicate materiale probatorii – arme, care au importanță pentru urmărirea penală.

Pe cazul dat a fost inițiată cauza penală în baza elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 220 alin. (2), lit. c) Cod Penal al Republicii Moldova, Proxenetism.

Inferențial, organele competente continuă acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţii, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor aferente cazului, precum și alte persoane implicate.

SPIA apelează la disponibilitatea colaborării interinstituționale pentru a combate flagelul activităților infracționale. Totodată, de menționat este faptul că SPIA contribuie la asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. În același context, SPIA dezaprobă acțiunile de denigrare a imaginii funcționarilor MAI.

In this article